Location phone viber mail

Ortopan (ortopantomogram)

Ortopan, poznat i kao ortopantomogram (OPG), je ključni dijagnostički alat u modernoj stomatologiji. Ovo rendgensko snimanje omogućava sveobuhvatan pregled oralne šupljine, pružajući važan uvid u stanje vaših zuba, vilica i okolnih struktura. Evo nekoliko ključnih informacija o ortopanu:

Šta je ortopan?

Ortopan je vrsta panoramskog rendgenskog snimanja koja prikazuje sve zube, gornju i donju vilicu, sinuse, temporomandibularne zglobove i druge strukture u jednom jedinom snimku. To omogućava stomatologu da vidi ukupnu sliku vašeg oralnog zdravlja.

Zašto je važno?

Dijagnostika: Pomaže u otkrivanju skrivenih problema kao što su karijes, ciste, tumori i druge abnormalnosti.
Planiranje tretmana: Koristi se za planiranje ortodontskih tretmana, ekstrakcija i implantata.
Praćenje: Omogućava praćenje razvoja zuba kod dece i adolescenata.

Kako se izvodi?

Ortopan je brz i jednostavan. Pacijent stoji ili sedi, a mašina se rotira oko glave, stvarajući sliku celokupne oralne šupljine. Proces traje samo nekoliko minuta i potpuno je bezbolan.

Bezbednost

OPG koristi nisku dozu zračenja, što ga čini sigurnim i pogodnim čak i za decu i trudnice, uz preporuku stomatologa.

Kada je potrebno?

Prilikom prvog pregleda kod stomatologa
Pre ortodontske terapije
Pre planiranja hirurških intervencija
Za praćenje napretka terapije

Redovan ortopan je od suštinske važnosti za održavanje zdravlja vaših zuba i desni. Ako imate pitanja ili želite da zakažete snimanje, slobodno nas kontaktirajte. Vaš osmeh je naš prioritet!

Obezbeđen Parking za Sve Naše Pacijente

Za vašu maksimalnu udobnost, naša ordinacija obezbeđuje besplatan parking za sve pacijente. Nema potrebe da brinete o pronalaženju parking mesta ili dugom hodanju – parkirajte se direktno ispred RTG Studia i uđite na snimanje bez stresa. Vaše vreme i komfor su nam na prvom mestu.

Imate pitanja ili želite više informacija?

Ako imate bilo kakve nedoumice ili želite dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte putem kontakt forme. Naš tim će vam se javiti u najkraćem roku. Radujemo se vašem javljanju!